Az a jó hír, hogy legalább olyan finom, mint a klasszikus karfiolkrémleves. Előnye viszont, hogy nagyon gyorsan összedobható, és egy baba-ebéd (8 hónapos kortól) is megvan egy füst alatt. :)
Hozzávalók:
egy kis fej karfiol
egy szem krumpli
egy fél húsleveskocka
só, bors
3 evőkanál tejföl
A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. Negyed óra elteltével hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és a leveskockát. Akkor vesszük le a tűzhelyről, ha a zöldségek jó puhára főttek. Botmixerrel alaposan összeturmixolom, és kiveszek egy tálkával - ez a karfiol-főzelék picurkáknak. :) A maradékot visszateszem a tűzre, hozzáadom a tejfölt, vizet még szükség szerint, sózzuk, borsozzuk, és összerottyantjuk. Pirított mandulával remek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése