2011. június 9.

Grill tarja

Mindenki azt gondolja, hogy grillezni TUD, mert az olyan triviálisan egyszerű, mint főzni egy teát. Nos, ez egyáltalán nem így van, a grillezés egy külön műfaj, én pl. sosem grillezek, a mi családunkban ez a férfiak privilégiuma, ennek megfelelően apukám a férjemnek adta át a titkok kamrájának kulcsát. :) Ellenben a pácolás nemes feladata fixen az enyém. :) Most egy nagyon egyszerű pác-receptet osztok meg veletek, de garantálom, hogy aki egyszer kipróbálta, az máskor is szívesen elkészíti majd. 

Hozzávalók:
sertés tarja szeletek
olivaolaj
dijoni mustár zöldborssal
só, bors, babérlevél 

A hússzeleteket megmossuk, alapossan sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát. A mustárt összekeverjük olivaolajjal, 1-1 arányban. Egy jénai tál aljába teszünk egy réteg húst, bekenjük a mustáros kencével, újabb réteg hús, újabb kence, és így tovább.

A legtetejére pár darab babérlevelet rakunk, lefedjük, és minimum egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
A grillezés-részéről tényleg nem tudok sokat, mindössze annyit, hogy tilos forgatgatni, egyszer szabad csak megfordítani a húst, a sütési idő 2/3-ánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...