2011. június 30.

Málnás cheesecake brownie

Elhoztam a sütemények királynőjét, az édesszájúak mekkájának kábakövét, a Puffin-életmű (eddigi) csúcsát, a málnás cheesecake brownie-t, születéskori nevén krémsajtos-málnahabos brownie-t. Egyszer biztosan megcsinálom tortának is, addig is 20*30-as tepsihez való adag:
Hozzávalók a brownie-hoz:
155 g étcsoki
155 g vaj
200 g kristálycukor
2 db tojás
85 g finomliszt

Hozzávalók a krémsajtos réteghez:
450 g krémsajt (Philadelphia)
175 g cukor
2 tojás

Hozzávalók a málnás réteghez:
400 ml tejszín
100 g porcukor
20 g zselatinfix
220 g málna összeturmixolva


A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a csokit, és jól összekeverjük. Végül mehet bele a liszt, és kivajazott tepsibe öntjük. A krémsajtot és a cukrot géppel elkeverjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. A csokis rétegre borítjuk, és bő fél óráig sütjük. (Doctor Pepper instrukciói szerint az a jó, ha a szélein a krémsajt kezd kicsit barnulni és tűpróbával is teszteltük.)
A málnás réteghez a tejszínt elkezdjük habbá verni, menet közben hozzákeverjük a zselatinfixet, aztán kemény habbá verjük. A végén belekeverjük a porcukrot és a turmixolt málnát. A kihűlt (!) süti tetején egyenletesen elkenjük a krémet, hűtőbe tesszük néhány órára (nálam egy éjszaka volt), és minden erőnkkel próbáljuk nem megdézsmálni idő előtt.


Mi az eredetit a blogkóstolón teszteltük, onnan is ez a nagy szerelem:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...