Igazi szilveszteri lencse-étel. De annyira finom, hogy bármikor jól esik! Mi fasírttal ettük, hidegen.
Ja, és mielőtt elfelejtem, a gyorsaság-faktor: lencsekonzervvel is működik!! :))
Hozzávalók:
25 dkg lencse
2-3 db babérlevél
4 db keményre főtt tojás
1 fej lilahagyma
1 szál petrezselyem
1 szál sárgarépa
1 púpos ek. mustár
1 ek. borecet
1 dl tejföl
őrölt bors
só
A lencsét megmossuk, és egy éjszakára beáztatjuk. Majd sós, babérleveles vízben a zöldségekkel együtt megfőzzük. Leszűrjük, és meglocsoljuk borecettel. Beletesszük a karikákra vágott főtt tojást és lilahagymát.
A tejfölt a mustárral simára keverjük, őrölt borssal ízesítjük, a lencsesalátára öntjük, és óvatosan összekeverjük.
A receptet valamikor még a NOSALTY-n találtam, és bevált.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése