2012. március 3.

Tojásos-lilahagymás lencsesaláta

Igazi szilveszteri lencse-étel. De annyira finom, hogy bármikor jól esik! Mi fasírttal ettük, hidegen.
Ja, és mielőtt elfelejtem, a gyorsaság-faktor: lencsekonzervvel is működik!! :))


Hozzávalók:
25 dkg lencse
2-3 db babérlevél
4 db keményre főtt tojás
1 fej lilahagyma
1 szál petrezselyem
1 szál sárgarépa
1 púpos ek. mustár
1 ek. borecet
1 dl tejföl
őrölt bors

A lencsét megmossuk, és egy éjszakára beáztatjuk. Majd sós, babérleveles vízben a zöldségekkel együtt megfőzzük. Leszűrjük, és meglocsoljuk borecettel. Beletesszük a karikákra vágott főtt tojást és lilahagymát. 
A tejfölt a mustárral simára keverjük, őrölt borssal ízesítjük, a lencsesalátára öntjük, és óvatosan összekeverjük. 
A receptet valamikor még a NOSALTY-n találtam, és bevált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...