2012. március 28.

Kávés keksztekercs

Gyerekkorom kedvenc édessége!!! És a rokonság nőtagjai milyen sokszor, sokféleképpen megcsinálták!... Ha elém raknátok egy szeletet, teljes bizonyossággal meg tudnám mondani, hogy azt anyukám készítette, netán nagymamám, vagy éppen Marcsikám. Amit most megosztok veletek, az az én receptem, nagyon jól elkészíthető, mert jó puha a tésztája, nem törik meg feltekerés közben. Annyit javasolnék, hogy édesszájú családba egy adag nem elég. ;)



Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz
2,5 dkg Update Zero édesítő (vagy 10 dkg porcukor)
1 dl kávé
1 evőkanál lekvár
2 evőkanál (nem instant) kakaópor
1 evőkanál rum
1,5 dl tej (kb.)
Hozzávalók a fehér krémhez:
4 dkg puha vaj vagy margarin
2,5 dkg Update Zero édesítő (vagy 10 dkg porcukor)
6 dkg sajtkrém
4 dkg kókuszreszelék

A kakaós massza hozzávalót összegyúrjuk, és két sütőpapír között téglalap alakúra nyújtjuk.
A vajat, édesítőt és sajtkrémet kézimixerrel krémesre keverjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A kinyújtott masszára kenjük, és sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük. Tegyük hűtőbe pár órára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...