2012. február 16.

Bacon-be tekert csirkecombok ananásszal

Ezt a receptet annak ajánlom elsősorban, aki szereti a húst egy kissé édeskés, gyümölcsös mártással. A férjem íz-tesztjén mindenesetre átment. :)

Hozzávalók:
8 db csirkecomb
8 szelet bacon
1 ananász
1 nagyobb alma
1 fej lilahagyma
1 dl száraz fehér bor
1 evőkanál méz
1 dl tejszín
őrölt szerecsendió
kevés olaj

Egy kevés olajjal kikenjük a tepsit. A sütő előmelegítjük 220 fokra (légkeverésesen 200 fok). 
Az ananászt megpucoljuk, kicsi kockákra daraboljuk. Az almát szintén.
A csirkecombokat egyesével bacon-be tekerjük, és "lábtól-fejtől" rakva a tepsibe sorakoztatjuk. Egyenletesen rászórjuk a gyümölcskockákat, a felnyolcadolt lilahagymát, meglocsoljuk a borral, és alufóliával lefedve háromnegyed órán át sütjük (villával szurkáljuk meg a husikat, az a jó ha már puha mint a vaj). 
A mézet a tejszínnel és kevés szerecsendióval jól kikeverjük, és a fóliát levéve megöntözzük vele az ételt. Még legalább negyed óráig hagyjuk pirulni. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...