2012. február 23.

Túrós-diós csiga, pizzás csiga

Hát ez tipikusan a rövidre összecsúszott esték gyors vacsorája. A túrós receptje Csak a Puffin oldaláról van, a pizzás pedig úgy készült, hogy Globus pizzakrém + trappista sajt reszelve. Azt hiszem kezdőknek is bátran ajánlhatom. :) Elég gyorsan fogyott, mit ne mondjak. :)

Hozzávalók:
500 grammos leveles tészta
Túrós-diós töltelék:
50 dkg túró
10-15 dkg krémsajt
10 dkg dió
10 dkg sajt
1 ek bazsalikom
1 ek oregano
1 kk só
Pizzás töltelék:
pizzakrém
10 dkg sajt

A tésztát ha reggel kivesszük a fagyasztóból, mielőtt munkába indulunk, délutánra szép komótosan kiolvad, ha csak este kapunk észbe, akkor nosza rajta: mikró olvasztó program.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, sütőpapírt teszünk a sütőlapra. A tésztát kinyújtjuk egy jókorra téglalappá, és hosszában kettévágjuk.
Egy tálban kikeverjük a túrót a krémsajttal, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oreganot és a sót. A diót összetörjük, vagy durvára daráljuk.
A tészta egyik felét megkenjük a túrós masszával, ráhintjük a diót és a reszelt sajtot, és feltekerjük. Kb. másfél centi vastag szeleteket vágunk a tekercsből, és a sütőpapírra helyezzük a csigáinkat. A tészta másik felére rákenünk pizzakrémet, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezzel is hasonlóképpen járunk el, mint a túrós tekerccsel. (A csigák tetejére is hinthetünk reszelt sajtot!) Nekem 3 forduló alatt sültek meg, fordulónként kb. 20 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...