2012. február 15.

Valentin torta

Ez már nagyon kellett. Valami jófajta torta. Kapóra jött a Valentin-nap. :) Jó hír, hogy nem nagyon tudom, ezt hogy lehet elrontani - jól bevált brownie-alap, fehér réteg, rózsaszín réteg. Na és a csoki, a sajtkrém, a túró, és eperhab... Kell ennél több a szerelemhez? :)
(Zárójelben a szénhidrátszegény változat - nálunk ez készült!) A tortaforma 28 cm-es.



Hozzávalók a brownie réteghez:
20 dkg étcsokoládé (2 tábla Norbi-féle étcsoki, cukor hozzáadása  nélküli)
20 dkg puha vaj
25 dkg cukor (6 dkg Update Negyed kanál cukor)
3 tojás
11 dkg liszt

Hozzávalók a fehér réteghez:
45 dkg sajtkrém, pl. Philadelphia
20 dkg cukor (5 dkg Update Negyed kanál cukor)
25 dkg túró
vanília-aroma
4 tojás

Hozzávalók a rózsaszín réteghez:
25 dkg eper (lehet fagyasztott is)
4 dl tejszín
1 csomag zselatin fix
10 dkg porcukor

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, közben a puha vajat a cukorral, a tojásokkal és a liszttel kézimixerrel kikeverjük. Az olvadt csokoládét is hozzáadjuk, és a masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 
A sajtkrémet a túróval, a cukorral, a tojásokkal és a vanília-aromával kikeverjük, és a brownie-réteg tetejére borítjuk.
Alufóliával lefedve 200 fokos (légkeverésesen 180), előmelegített sütőben sütjük 40 percig. A sütési idő felénél levehetjük az alufóliát.
Az epret összeturmixoljuk. A tejszínt elkezdjük felverni, hozzáadjuk a zselatin fixet, majd a porcukrot, és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk az eper-masszát. Hűtőbe tesszük, amíg a torta meg nem sül és ki nem hűl (szerencsére ebben a zimankóban a teraszon negyed óra alatt komoly eredményeket értem el hűtés terén). Utána a torta tetejére simítjuk az eperhabot, és pár órára visszatesszük a hűtőbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...