2012. február 12.

Téli túróhabos pohárkrém

Ez amolyan igazi, téli délutánokra való édesség, semmi különleges hozzávaló, mégis magával ragadó ízharmónia. Előnye, hogy gyorsan megvan, hátránya, hogy sok mosatlannal jár az elkészítése.
Hozzávalók:
fél üveg almabefőtt (vagy almakompót)
egy zacskó Dr. Oetker vanlíliaízű Aranka Krém (főzés nélkül készíthető)
3 dl tej
10 dkg olvasztott csokoládé (megmaradt télapók is kiválóan alkalmasak!)
25 dkg túró
2 teáskanál nyírfacukor (vagy 2 evőkanál cukor)
2 teáskanál vanília aroma
2 teáskanál natúr joghurt (vagy tejföl vagy kefír)
2 dl habtejszín

A csokoládét megolvasztjuk, és a meleg főzőlapon hagyjuk, hogy ne szilárduljon vissza.
Az Aranka krémet a 3 dl tejjel elkészítjük a leírás szerint (vagy ugyanennyi tejből főzött vaníliakrémet készítünk, ami időigényesebb, és le is kell hűteni), félretesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
A túrót egy villával összetörjük, és hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, és a joghurtot. Végül óvatosan a tejszínhabba forgatjuk.

Néhány tálkát vagy poharat előveszünk, és elkezdjük összerakni a pohárkrémeket. Alulra egy evőkanálnyi összevágott almabefőtt, rá egy réteg vanília-krém, rá egy réteg csokoládé (ennél a pontnál mindig betehetjük a poharakat a hűtőszekrénybe pár percre, hogy megszilárduljon a csoki), rá a túróhab, végül ismét csoki és egy alma-darabka dísznek a tetejére.

Osztatlan sikert aratott! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...