2011. július 2.

Cseresznyés lepény

Az ötletet ez a jófajta cseresznyés süti adta, nekem lepény lett. Kevert tészta, pikk-pakk megvan. Porcukorral megszórva tálaljuk!

Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg cukor
fél pohár (kb. 1 dl) gyümölcsjoghurt (pl. erdei gyümölcsös)
2 tojás
20 dkg liszt
egy kávéskanál sütőpor
egy kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg cseresznye
2 evőkanál barnacukor

A vajat, a cukrot, a tojásokat és a joghurtot jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az összevegyített száraz hozzávalókat. Sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy kivajazott piteformába öntjük. A tetejére belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyeszemeket, hogy a tészta szinte ki se látszódjon, és egyenletesen rászórjuk a barnacukrot. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel 160 fok) kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...