2011. július 4.

Csokis málnás pohárkrém

Ha nincs kedvetek sütkérezni. Megjegyzem, ez sem kevésbé macerás ám. :)) De a férjem rajong az ilyen, általam nemes egyszerűséggel mű-ételnek becézett édességekért, ami pudingot, vagy, ami számára az ászok ásza: gyümölcskocsonyát tartalmaz. :) Hát ezért is odáig volt. Óóó, és persze Csipi is. Ahogy a mellékelt ábra mutatja. :)

Hozzávalók az alsó málnás réteghez:
20 dkg málna
2 evőkanál cukor
6 darab babapiskóta
fél tábla étcsokoládé (minél magasabb kakaótartalmú, valami jobb minőségű)
Hozzávalók a csokis réteghez:
egy zacskó étcsokoládés pudingpor (merthogy van ilyen is)
fél liter tej
fél tábla étcsoki
4 evőkanál cukor
2 tojássárgája
Hozzávalók a felső málnás réteghez:
10 dkg málna (szép szemek)
egy zacskó piros színű gyümölcskocsonya por
3 dl víz

Az alsó réteg elkészítéséhez összeturmixoljuk a málnát a cukorral, a babapiskótát kis daragokra törjük, a csokoládét nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az egészet összeforgatjuk. Poharakba kanalazzuk (4 nagy vagy 6 kis adag lesz).
A középső réteghez 4 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék egy dl tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a tojássárgákat. A csokoládét megolvasztjuk. Amikor a tej forrni kezd, hozzákeverjük a tojássárgás pudingport, és állandó kevergetés mellett megvárjuk, míg besűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Szétosztjuk a poharakba, és betesszük a hűtőbe.
A felső réteghez szabályosan elkészítjük a gyümölcskocsonyát. A csokis réteg tetejére ültetjük a málnaszemeket, és az éppen megdermedni készülő kocsonyát ráöntjük. Kicsit hűtjük az elkészült pohárkrémeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...