2011. július 15.

Penne koktélrákos paradicsomszósszal

Hát be kell valljam férfiasan, hogy ebben a melegben nem vagyok a konyha tündére... Alapjáraton van 28 fok a lakásban, mindezt még egy tűzhely, vagy sütő bekapcsolással tetézni... Mazochizmus a javából. Úgyhogy marad az aznapi menü kora hajnali gyors összedobása - szigorúan 30 percen belüli szintidővel. Süteményekről szó sem lehet, bár eszünk helyette gyümölcsöket, turmixokat. 
Valamelyik nap kicsit kivételt tettem, mert készítettem egy könnyű vacsorát, de mivel megvolt fél óra alatt, túléltem a szaunát. Azért jól esett utána a hideg citromos sör, noha ehhez az ételhez inkább könnyű száraz fehérbor vagy fröccs illik. 

Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
20 dkg fagyasztott koktélrák
8 szép érett paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál főzőtejszín
só, bors, bazsalikom

A koktélrákokat kiolvasztom. A paradicsomokat pár pillanatra lobogó vízbe dobom, majd lehúzom a héjukat, és összedarabolom őket kis kockákra. A penne tésztát 6-8 perc alatt megfőzöm.
Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom kevés olajon, és rájuk dobom a rákocskákat. Folyamatosan kevergetve együtt pirítom őket pár percig, majd sózom és borsozom. Rádobom a darabolt paradicsomokat, az összezúzott fokhagymát, és kevés aprított bazsalikomlevelet. Összefőzöm az egészet, a végén pici tejszínt adok hozzá (ha nagyon híg - ez ugye paradicsomfüggő - akkor kevés keményítőt keverek a tejszínbe, mielőtt a szószhoz adnám).
Reszelt parmezánt kínálhatunk hozzá tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...