2011. július 10.

Tejszínes szűzérmék

A keresztanyukámtól kértem el ezt a receptet, mert amilyen egyszerű elkészíteni, olyan finom! Eddig mindig nagy sikere volt.



kb. 2 kg sertésszűz (3-4 db)

Hozzávalók egy nagy tepsihez:
sok szeletelt bacon
4 dl főzőtejszín
3 evőkanál ketchup
paprika
sertéssült fűszerkeverék

A húst kb. 2 cm vastag korongokra vágjuk. Összekeverünk sót és paprikát 2:1 arányban, és ezzel megfűszerezzük a húsérméket. Egy nagy tepsi alját kikenjük kevés olajjal, a husikat egyesével egy-egy szelet bacon-be göngyöljük, és sorba egymás mellé tesszük a tepsibe.
Kb. 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk (nem kell lefedni, ha nagyon pirul a teteje, lejjebb kell venni a hőt), és 35 percig sütjük. Közben a tejszínbe belekeverjük a ketchupot és egy kávéskanál sertéssült (vagy sertés grill) fűszerkeveréket. Ha a 35 perc leteltével megszurkáljuk a husikat, és jó puhák, akkor ráöntjük a tejszínes cuccot és még egy negyed órára visszatoljuk a sütőbe. (Precízen úgy kellene, hogy a hús levét kimerjük alóla, és összekeverjük a tejszínes lével, és visszaöntjük rá. De a lényeg ugyanaz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...