2011. július 20.

Őszibarackos sajttorta

A fénykép nem a legjobb, a recept ellenben annál inkább! Tessék kipróbálni, finoooooom....!!

Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
25 dkg cukor
3 tojás
11 dkg liszt
nettó 30 dkg őszibarack
45 dkg sajtkrém
15 dkg cukor
4 tojás
vaníliaaroma

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, közben a puha vajat a 25 dkg cukorral, a 3 tojással és a liszttel kézimixerrel kikeverjük. Az olvadt csokoládét is hozzáadjuk, és a masszát sütőpapírral bélelt (nagy) tortaformába öntjük.
Az őszibarackot meghámozzuk, felvágjuk szeletekre, és a csokoládés réteg tetején szétterítjük.
A sajtkrémet a 15 dkg cukorral, a 4 tojással és a vaníliaaromával alaposan összekeverjük. Az őszibarackokra borítjuk, és a tetejét szép simára igazítjuk. Én díszítés gyanánt pár kocka megolvasztott étcsokoládét csurgattam két koncentrációs körben, és hústűvel a kör középpontjától kifele, és befelé is vonalakat húztam.
180 fokos sütőben, az első 20 percben alufóliával letakarva, kb. 40 percig sütjük. Légkeveréses sütőben alacsonyabb hőfok is elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...