2011. május 9.

Málnahabos piskótaszelet

Adott egy kakaós lapos piskóta - amit nem lehet elrontani. Adott továbbá egy málnahab - amit szintén nem lehet elrontani. Már csak annyi a feladatunk, hogy összebűvészkedjük ezt a mutatós süteményt.
Óóóó, és majdnem elfelejtettem! Ez számomra egy kísérleti recept volt nemrégiben vásárolt update termékek kipróbálására, diszkréten emlékeztetnék ugyanis mindenkit, hogy - khm khm - fürdőruha szezon közeleg. A módosított hozzávalókat és elkészítést zárójelben tüntetem fel.

Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
2 púpos evőkanál liszt (egy púpos evőkanál liszt, egy púpos evőkanál master mix)
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor (egy evőkanál negyed kanál cukor)
csipet só

Hozzávalók a málnahabhoz:
15 dkg málna
2 dl tejszín
3 evőkanál cukor (egy evőkanál negyed kanál cukor)
4 evőkanál elkészített (híg) málnaszörp
zselatin

További hozzávalók:
lekvár (eper vagy erdei gyümölcs)
5 dkg málna a díszítéshez


A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses sütőben 160 fok). A három tojás fehérjét a pici sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral. (Ha az update negyed kanál cukrot használjuk, nem lehet olyan jól kikeverni, mert ugye a cukor mennyisége jóval kevesebb.) A tojássárgájás keverékbe fakanállal beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet és a tojásfehérje habot. Egy
sütőpapírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe terítjük a piskóta tésztát. Kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha megsült, és hűlt pár percet, enyhén nedves konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
A málnát egy lábasban a cukorral péppé főzzük. A szörpben elkeverjük a zselatint, és a tűzről már levett, kissé hűlt málnapéphez keverjük. Egy másik tálban a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a málnás szósszal.
A piskótalapot hosszában 3 részre vágjuk, és összeállítjuk a süteményt. Piskóta - lekvár - málnahab - piskóta - lekvár - málnahab - piskóta - lekvár - málnahab. A végén a maradék habból a sütemény oldalait is szépen bekenjük, és a tetejét málnaszemekkel díszítjük. Nem, nem elírás: nem volt itthon elegendő málna, így én a díszítéshez ribizliszemeket használtam. Az is finom volt. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...