2011. május 18.

Kolbászos lepény

Tegnap vendégeket vártunk vacsorára, de előtte pont dolgom volt, így nem jöhetett szóba valami bonyolultabb fogás. Végül pizzára gondoltam, amikor hirtelen bevillant, hogy a Nők Lapja Konyhájában a hétvégén leveles tésztából készült lepénykéket láttam. Így aztán délelőtt kivettem a fagyasztóból a leveles tésztát, ami kényelmesen kiolvadt estig. Három fajta lepényt gyártottam, de azt hiszem, ennek a műfajnak csak a fantázia szabhat határt. A szélét a lepényes cikk irója szerint felvert tojásvehérjével kellett volna lekennünk sütőbe helyezés előtt, de ezt sikeresen elfelejtettem. Azért nem volt hiányérzetünk... :)


A leveles tészta csomagjában 3 adag volt, ezért 3 féle feltéttel készültek a lepények. Az előkészítés annyi, hogy kiolvasztjuk a tésztát, lisztezett nyújtódeszkán akkorára nyújtjuk, amekkora sütőedényben sütni szeretnénk. Kivajazott formába vagy tepsibe rakjuk és egy centinyit (van ilyen szó?!) visszahajtjuk a szélét, hogy legyen pereme. A sütőt 200 fokra elmelegítjük. A tésztát megkenjük VALAMIVEL (ami lehet paradicsomos, tejfölös, sajtkrémes, pestós, olajos, stb. kence), amire szépen sorban rárakjuk a feltéteket és megszórjuk reszelt sajttal. Nálam ennyi volt a "recept", 20-25 perc alatt megsül (amíg szép színes lesz a széle is), és fantasztikusan finom. Mondanom sem kell, nagy sikert aratott!

Feltét I.:
fokhagymás tejföl
kolbászkarikák
olajon megfonnyasztott hagymakarikák
paradicsomkarikák
reszelt sajt

Feltét II.:
zöldfűszeres sajtkrém
átsütött bacon
lilahagyma karikák
reszelt sajt

Feltét III.:
zöldfűszeres sajtkrém
hurka egyenletesen eloszlatva
fonnyasztott vöröshagyma
reszelt sajt

Bájdövéj, jó sok változatos, hasonló receptet találtok Doctor Pepper blogján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...