Egy újabb egyszerű keksz-receptet hoztam, ami csak azért csillag, mert az összeállított tésztát habzsákba töltve csillag alakokat formázunk. Javarészt mézzel édesítünk, és lisztből is a teljes kiőrlésű búzalisztet használjuk, emiatt akár egészségesnek is tekinthető - így nyerünk feloldozást abból a bűnből, hogy esetleg még ki sem hűltek a csillagaink, máris tetemes mennyiség elfogyott.
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj (nálam margarin Csipi miatt)
egy kávéskanál vaníliaaroma
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál méz
17 dkg liszt
5 evőkanál kókuszreszelék
1 kávéskanál fahéj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverésessel 160 fokra), a sütőlemezre sütőpapírt fektetünk. A puha vajat a vaníliaaromával, a cukorral és a mézzel kézimixerrel alaposan kikeverjük. Hozzáadagoljuk a kókuszreszelékkel és fahéjjal elkevert lisztet. A tésztát habzsákba töltjük (nekem Dr. Oetker "díszítő fecskendőm" van, ami ugyanazt tudja, csak nem zsákba, hanem műanyag csőbe kell tölteni a cuccot), és csinos, egyforma, lapos kiscsillagokat gyártunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Kb. 10 perc alatt megsülnek. Mikor kivesszük a sütőből, még kissé lágyak, de ahogy hűlnek, pár perc alatt megszilárdulnak.
A főkóstolóm! :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése