2012. április 2.

Sajtos puffancs

A nevével ellentétben inkább tallérnak aposztrofálnám a produktumot. De talán a formája indifferens is, íz-ügyileg ugyanis kompenzál: elég nehezen lehet abbahagyni. Vendégvárónak, sör mellé, film mellé, vagy csak úgy. Nyugodtan indíthatunk dupla adaggal. :)


Hozzávalók:
8 dkg margarin
2,5 dl tej
1 púpos teáskanál só
15 dkg liszt
3 tojás 
12 dkg reszelt trappista sajt


A margarint a tejjel és a sóval felforraljuk, majd a tűzről levéve beleborítjuk a lisztet, és elkeverjük. A kézi-mixert elővéve a tésztába egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a reszelt sajtot. A masszát félretesszük kihűlni.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (légkeveréses: 170). Sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és a kihűlt masszából kiskanállal vagy habzsákkal kis kupacokat teszünk egymástól néhány centire. Kb. 30 perc alatt szép színesre sütjük.
A recept a NOSALTY-ról van.

2 megjegyzés:

  1. Ez nekem nagyon tetszik, már holnap ki is kell próbálnom és mindenképpen dupla adaggal indítok, ismerve a családot:)

    VálaszTörlés
  2. Majd számolj be, hogy Nektek bejött-e! És hogy puffancs lett-e, vagy csak az enyéim ilyen laposkák! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...