2012. április 25.

Sörperec

Jobb, ha bölcs belátással belenyugszunk: újból itt a foci-szezon. Zajlanak a BL elődöntők (remélem jól tudom :)), és hamarosan kezdődik az EB is. A jól behűtött sör mellé bizony mi tagadás, jól esnek a finom, ropogós, sós sörkorcsolyák. Akkor is, ha mi a meccset diszkréten kihagyjuk. :)


Hozzávalók:
4 dkg élesztő
2 kis teáskanál cukor
kevés langyos víz
25 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
1 (-1,5) dl sör
4 dkg puha vaj
tojássárgája (kenni)
durva só, szezámmag, esetleg egyéb mag vagy mák

A langyos vízben felkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk szép habosra felfutni.
Egy tálba öntjük a sóval elkevert lisztet, hozzáborítjuk a felfutott élesztőt, a vajat és a sört, majd kézi mixer dagasztókarjával kb. 6-8 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük (kb. 3/4 óra). 
A megkelt tésztát annyi darabra tépkedjük, ahány (amekkora) perecet szeretnénk - én 12 darabot készítettem. A tésztadarabokat hosszú rudakká sodorjuk, belőlük perecet formázunk, és sütőpapírral fedett sütőlapra ültetjük őket, helyet hagyva közöttük. Kb. 20 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés). Végül a pereceket megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk ízlés szerint durva sóval, vagy valamilyen maggal, és a sütőben szép barnára sütjük (nekem majdnem fél óra volt).
A Nők Lapja Konyha 2011. szeptemberi számában szereplő recept alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...