2012. április 4.

Meggyes túrótorta

Tudtátok, hogy a Győri Édes Zabfalatok milyen kiváló torta-alap lehet? Pedig én személy szerint nem kedvelem a keksz-alapú tortákat. A túrósat, gyümölcsöset, tojáshabosat viszont nagyon is. :)
Tessék ezt kipróbálni, nem bonyolult és irtó finom!! :)



Hozzávalók:
20 dkg Győri Édes Zabfalatok (kókuszos)
10 dkg olvasztott margarin
4 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
1 dl tejszín
4 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vanília aroma
fél kg túró
1 teáskanál citromlé
40 dkg meggy
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál folyós házi sárgabarack lekvár
6 tojás fehérje
3 evőkanál porcukor


A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott margarinnal, és egy nagy tortaforma aljába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverés).
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és vanília-aromával kézi-mixerrel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet, végül a túrót és a citromlevet. Pár percig keverjük még a mixerrel.
A tojás-fehérjéket a porcukorral és egy evőkanál lekvárral kemény habbá verjük.
A meggyet lecsurgatjuk, összekeverjük egy evőkanál lekvárral és a barna cukorral, majd a hűtőből elővett keksz-alapra terítjük. Rásimítjuk egyenletesen a túrós masszát, és fél órára betesszük a sütőbe. Ezt követően a tojásfehérje-habot kenjük a torta tetejére, és visszatesszük kb. 20 perce 120 fokra mérsékelve a hőmérsékletet. A végén újra megemelhetjük kissé, hogy szép barna legyen a hab. A formában hagyjuk kihűlni.
Az inspiráció innen van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...