2012. április 12.

Rozmaringos báránygerinc

Ez a fogás, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. A titka valószínűleg az alapanyagban rejlik, jobban mondva annak "fiatalságában": a megfelelő báránygerinc hamar átsül, és nagyon zamatos az íze.

Hozzávalók:
báránygerinc (szeletek)
száraz fehér bor
olívaolaj
szárított és friss rozmaring
só, fokhagymasó

A báránygerinc szeleteket bedörzsöljük sóval, fokhagymasóval, és szárított rozmaringgal, leöntjük kevés  olívaolajjal, és pár órára hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és pár perc alatt hirtelen átsütjük a húsok mindkét oldalát, szép pirosra. Ezt követően öntünk a hús alá némi vizet és bort, beledobunk egy friss rozmaring-ágat, és fedő alatt - alacsonyabb hőfokon - puhítjuk. (Oldalanként kb. 10-10 perc.) A végén a fedőt levéve lesütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...