2012. április 7.

Rozmaringos-citromos csirkecombok

Könnyű húsvéti (tavaszi) ebéd, utánozhatatlan zamata van a friss rozmaringtól!! Köretnek készítsünk hozzá rizst, vagy kukoricás rizst, és kínáljunk hozzá száraz fehér bort! (Mi juhfarkot bontottunk, zseniális volt hozzá!)
Az elkészítése pedig bruttó egy óra. Jól hangzik, ugye?


Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
néhány ág friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 citrom
só, bors, olívaolaj
száraz fehér bor, víz

Előkészítés előző este.
A csirkecombokat kettévágjuk, alaposan sózzuk-borsozzuk őket, és a citromszeletek, a fokhagymagerezdek és a rozmaring társaságában egy zárható műanyag tálban éjszakára hűtőbe a költöztetjük. Másnap a fedelet levéve már érezni fogjuk az összeért alapanyagok csodás illat-özönét! 
Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, rápakoljuk a combokat fűszerestől-citromostól-mindenestől, és locsolunk alá 1-1 dl vizet és bort. Alufóliával lefedve 200 fokra (légkeverés) előmelegített sütőbe toljuk 3/4 órára (akkor jó, ha villát vagy hústűt beleszúrva a hús jó puha, és áttetsző lé folyik ki belőle). A fóliát levéve még kb. negyed óráig pirítjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...