2012. április 8.

Kapros tejszínes bárányragu-leves

Ez amolyan húsvéti különlegesség, bár vigyázni kell vele: a bárány eléggé megosztó húsfajta. Az emberek egy része nagyon szereti, másik része viszont nagyon nem.


Hozzávalók: 
30 dkg bárányhús
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
fél karalábé
negyed zeller
só, bors, kapor
1 evőkanál citromlé
1,5 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
a csipetkéhez: 1 tojás, liszt

A húst alaposan megtisztítjuk (a zsírt és a hártyát eltávolítjuk) és kis kockákra vágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy marék apróra vágott (vagy szárított) kaporlevéllel, és felöntjük 2 dl hideg vízzel. Beletehetjük a petrezselyem zöldjét is, ezt később majd halásszuk ki. Alacsony fokozaton gyöngyözve főzzük, míg a hús meg nem puhul (kb. egy óra), közben időnként leszedjük a habját. A kockákra/karikára vágott zöldségeket hozzáadjuk, és még fél óráig együtt főzzük. Ha a zöldségek már szinte megpuhultak, hozzáadjuk a csipetkét. A legvégén a keményítővel csomómentesre elkevert tejszínt kevés levessel felöntjük, és az egészet visszaborítjuk a lábasba. Összeforraljuk. A legvégén belelöttyintünk egy kevés citromlevet. 
Citrommal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...