2012. április 21.

Kinder-tekercs (fehércsokis-mascarpones piskótatekercs)

Nagyon menő most nálunk a Kinder csoki, a Kinder tojás, a Kinder nyúl és társai. Eddig is szerettük, de most húsvétkor szinte tobzódtunk benne! Immáron az összesen elpusztítottuk, így hiánypótlás gyanánt ezt a piskótatekercset készítettem hétvégére édességnek. 


Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
5 dkg liszt
1 dkg kakaópor
6 dkg cukor
mokkáskanálnyi sütőpor
pici só
Hozzávalók a krémhez:
1 tejszínízű pudingpor
3,5 dl tej
4 evőkanál cukor
10 dkg fehér csokoládé
4 dkg puha vaj
25 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverés). Elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A csipet sóval keményre vert tojásfehérjét és a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal óvatosan a cukros tojássárgához keverjük.Sütőpapírral bélelt sütőlemezen egyenletesen szétterítjük a masszát, és kb. 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve pár percet hagyjuk hűlni, majd nedves konyharuhára borítva óvatosan feltekerjük, és úgy hagyjuk.
A pudingport elkészítjük előírás szerint 4 evőkanál cukorral, és fél liter helyett 3,5 dl tejjel. Kevergetve hűtjük egy kicsit. Közben gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, és óvatosan a pudinghoz keverjük. Végül a mascarpone-val és a porcukorral szép simára keverjük. Megtöltjük vele a kakaós piskótatekercset, a külsejét is bevonjuk a krémmel, egy villával hullámokat rajzolunk rá, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet! Amikor a kisfiam még kicsi volt mi is tobzódtunk a csokiban, most már veszekszünk rajta:)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...