2012. április 27.

Hokkaido kalács

Jön a hétvége, ráadásul négy napos, hurrá. Megérdemeltünk már egy jófajta kalácsot. :) Limara honlapjáról ez alapján a recept alapján készült ezúttal, hát mit ne mondjak: ki kell próbálnotok. Gyönyörű szép, és nagyon finom!!


Hozzávalók:
0,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1,5 kávéskanál cukor
1,5 dl langyos tej
2 dl tejszín
pici só
3 evőkanál cukor
40 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
1 tojás
A kenéshez: egy tojás

A fél deci langyos tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Szép habosra hagyjuk felfutni, addig összekészítjük az összes többi hozzávalót egy nagyobbacska tálba. Végül hozzáöntjük az élesztős keveréket is, és kézi-mixer dagasztókarjával 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, egy ruhával letakarva egy óra alatt duplájára kelesztjük.
 Lisztezett nyújtódeszkára borítva négy részre szedjük a tésztát. A részeket egyesével hosszúkásra nyújtjuk, hosszában kettéhajtjuk, és feltekerjük. 
A négy tekercset egy sütőpapírral bélelt tálba (ami ideálisan kalács-sütő edény volna, nekem csak egy mezei jénai) egymás mellé sorakoztatjuk. Még egy órát pihentetjük őket, szépen megnőnek, és kitöltik a tálat.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeverés). A kalács tetejét tojással megkenjük, és kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az első 10 perc után letakarhatjuk alufóliával, ha attól tartunk, hogy megég a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...