2012. április 16.

Spenótos-túrós pulyka

Pulykacomb helyett használhatunk pulyka- vagy csirkemellet is. Irtó finom egyébként, gyermek és férj is nagy lendülettel fogyasztotta. :))


Hozzávalók:
fél kg pulykacomb
egy zacskó fagyasztott spenót püré
5 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 dl natúr joghurt
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
30 dkg trappista sajt
20 dkg túró
1 tojás
2 tojás fehérje
só, bors

A húst közepes vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés időre félretesszük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeverés).
A kiolvasztott spenótot melegíteni kezdjük egy lábasban, sózzuk, nagyon picit borsozzuk, és a zúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük. Ha már rotyog, a tűzről levéve fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt, a joghurtot, a felvert tojást és a fehérjéket (csak villával kell kicsit összekeverni, nem habbá verni), 10 dkg reszelt sajtot, és a túrót. Visszatesszük a tűzre, jól elkeverjük, és amíg újra felforr, addig a hús szeleteket egy vékonyan kiolajozott jénai tálba fektetjük úgy, hogy egyenletesen mindenhová jusson husi. Ha a spenótos massza újra rotyog, rászórjuk a keményítőt, és jól elkeverjük, majd levesszük a tűzről, és kevergetve kicsit hűtjük.
A húsrétegre ráborítjuk a spenótos túrós egyveleget, és lefedve 50-60 percre sütőbe tesszük. Ha megszurkálva, a hús már jó puha, akkor levesszük a fedést, rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és 20-30 perc alatt készre sütjük. Ha engedett némi levet, azt leöntjük alóla. Másnapra szeletelhető igazán szépen. Semleges köret, pl. krumplipüré tökéletes hozzá. 

2 megjegyzés:

  1. Irtó jól néz ki:) A spenót a kedvencem, ezt mindenképpen elkészítem, csak a túrót helyettesítenem kell, mert itt nincs. Talán ricottával:)

    VálaszTörlés
  2. :) Tényleg nagyon jól sikerült!
    Szerintem a ricotta is tökéletes bele!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...