Ez egy viszonylag bonyodalommentesen elkészíthető édesség, ám rendkívül ízletes. Ha nem tortaformában sütjük meg, akkor egy éjszakás hűtőben csücsülés után csinos kockákra vágva nagyon mutatós vendégváró is lehet!
Amíg a torta sül, elkészítjük a habot.
Hozzávalók: 40 dkg eper (természetesen más gyümölcsből is el lehet készíteni!), 1 zacskó zselatinpor, 4 dl habtejszín, porcukor ízlés szerint.
Az epret megmossuk, megszabadítjuk a zöld szárától, és összeturmixoljuk. Ízlés szerint édesítjük. Kevés eperlében elkeverjük a zselatinport, és felmelegítjük egy edényben. A tűzről levéve apránként hozzákeverjük a többi eperlevet. Egy magas falú tálban felverjük a tejszínt kemény habbá egy evőkanál porcukorral. Összeforgatjuk a gyümölcslével, és a hűtőbe tesszük.
Pár óra elteltével, ha a torta is kihűlt és a hab is megdermedt, összeállítjuk a süteményt: habzsák segítségével feldíszítjük, vagy egyszerűen csak vastagon rákenjük a habot a tortaalapra. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, másnap gyönyörűen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése