2010. november 15.

Eperhabos túrótorta

Ez egy viszonylag bonyodalommentesen elkészíthető édesség, ám rendkívül ízletes. Ha nem tortaformában sütjük meg, akkor egy éjszakás hűtőben csücsülés után csinos kockákra vágva nagyon mutatós vendégváró is lehet!

Az alap az egyszerű túrótorta, mazsola nélkül.

Amíg a torta sül, elkészítjük a habot.
Hozzávalók: 40 dkg eper (természetesen más gyümölcsből is el lehet készíteni!), 1 zacskó zselatinpor, 4 dl habtejszín, porcukor ízlés szerint.
Az epret megmossuk, megszabadítjuk a zöld szárától, és összeturmixoljuk. Ízlés szerint édesítjük. Kevés eperlében elkeverjük a zselatinport, és felmelegítjük egy edényben. A tűzről levéve apránként hozzákeverjük a többi eperlevet. Egy magas falú tálban felverjük a tejszínt kemény habbá egy evőkanál porcukorral. Összeforgatjuk a gyümölcslével, és a hűtőbe tesszük.

Pár óra elteltével, ha a torta is kihűlt és a hab is megdermedt, összeállítjuk a süteményt: habzsák segítségével feldíszítjük, vagy egyszerűen csak vastagon rákenjük a habot a tortaalapra. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, másnap gyönyörűen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...