2010. november 9.

Csokis mogyorós keksz

Holnap megyünk Csipivel a klinikára a gasztroenterológiára kontrollra. Már régóta emésztem magam, hogy miként fejezhetném ki köszönetemet a doki bácsinak, hellyel-közzel ugye kolléga, nehéz ügy... De ma megvilágosodtam! Sütök neki Puffin kekszet!! :) Pici módosítással, rettentően finom lett! (Mert azért a nagy része a miénk maradt!;)
Hozzávalók:
25 dkg étcsoki
10 dkg vaj
1 tk vaníliaaroma
3 tojás
22 dkg nádcukor
10 dkg liszt
fél tk sütőpor
csipet só
10 dkg sózatlan földimogyoró
1 dl Baileys

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, a vaníliaaromát, és a Baileys-t. Simára keverjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a sóval. Mindent hozzáadunk a csokis-vajhoz, jól elkeverjük, a végén belekeverjük az apróra tört mogyorót, és hűtőbe tesszük egy órára. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, elővesszük a masszát és kiskanállal halmokat helyezünk a tepsire (én 9 db-ot tettem a nagy sütőlapra, összesen 5*9 azaz 45 kekszünk lett). Kicsit ellapogatjuk, és a közepébe egy szem mogyorót nyomunk. 12 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Fémdobozban tároljuk.
A dokibácsi adagja :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...