A Gasztrotippen bukkantam rá erre a szimpatikusnak tűnő receptre, és nem bántam meg, hogy kipróbáltam: nagyon finom volt.
Hozzávalók a húsgombócokhoz: 45 dkg darált hús
1 kisebb alma meghámozva, lereszelve
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2,5 dkg szikkadt kenyérbél (esetleg zsemlemorzsa)
1 ek. olívaolaj
só, bors
olaj a sütéshez
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2,5 dkg szikkadt kenyérbél (esetleg zsemlemorzsa)
1 ek. olívaolaj
só, bors
olaj a sütéshez
Hozzávalók a szószhoz:
kb. 4 ek. olívaolaj
1 vöröshagyma felaprítva
40 dkg darabolt hámozott paradicsom (konzerv)
1,5-2 dl víz
3 piros paprika (pl. kaliforniai)
1 vöröshagyma felaprítva
40 dkg darabolt hámozott paradicsom (konzerv)
1,5-2 dl víz
3 piros paprika (pl. kaliforniai)
25 dkg spagetti
A húsgolyókhoz összegyúrjuk a hozzávalókat és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. 10 percig pihentetjük őket. A szószhoz a pirospaprikát kimagozzuk és apró kockára vágjuk, majd egy kevés olívaolajon, kis lángon megsütjük. Egy másik lábas alján egy kevés olajon pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá a hámozott paradivcsomot, vizet, és a sült paprikakockákat. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percig főzzük. Közben egy serpenyőben néhány ek. olajon süssük ki a húsgolyókat, forgatva őket, hogy minden oldaluk egyformán megsüljön. A szószt egy botmixerrel pürésítsük, majd tegyük bele a húsgombócokat és 5 percig főzzük együtt az egészet.
Spagettivel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése