2010. november 7.

Sajtos-almás rakott hús

Én személy szerint rajongok a hús-gyümölcs párosításért, ezért szinte kézenfekvő volt, hogy a Judy által előző héten elmesélt receptet ki fogom próbálni, amilyen hamar csak lehet. Ugyanis az alma és a csirkemell együtt remek, és szépen kifundáltam, hogy Csipi is velünk falatozhat ebből - ismét. Ráadásul különösebben munka sincs vele - ahogy összeraktuk a rétegeket, mehet a sütőbe, és 3/4 óra alatt kész.
Judy hozzájárulásával íme a recept:

Hozzávalók:
egy szép nagy csirkemell filé
kb. 3 nagy alma
20 dkg sajt
bacon vagy sonka
1 dl tejszínt
só, szárnyas fűszerkeverék

A csirkemellet kettévágjuk, és a két felét 3-3 részbe szeljük. Így 6 vékony szelet husink lesz. Mindkét oldalát besózzuk, és fűszerezzük. Egy kisebb tűzálló edénybe lerakunk 2 szelet csirkemellet, befedjük bacon-nel, rászeletelünk almát jó bőségesen, majd arra sajtszeleteket helyezünk. Újra csirkemell-bacon-alma-sajt, majd ismét. Ráborítunk egy deci tejszínt, és betoljuk forró sütőbe lefedve. Fél óra elteltével kifedjük, és negyed óra alatt megpirítjuk a tetejét. Osztatlan sikert aratott, köszönjük, Judy!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...