2010. november 10.

Mezze penne tricolore koktélparadicsommal, fokhagymás csirkemellel

Mielőtt kétségbe esnétek, hogy valamit speciális alapanyagokat igénylő olasz ételt szándékozom megosztani veletek, elárulom, hogy valójában amit itt láttok, az a vasárnapi húslevesből maradt főtt hús hasznosításának egyszerűen nagyszerű módja - ha már unalmas a főtt csirkemell-almaszósz páros, vagy a cézár saláta. :) Babák is ehetik, kb. 10 hónapos kortól.

Hozzávalók:
300 g mezze penne tricolore (magyarul: háromszínű tollszár)
kb. 20 dkg főtt csirkemell
fél kg koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
fél tubus sajtkrém (50 g) (ha nincs otthon, akor kevés reszelt sajtot használjunk)
1 dl tejszín
20 dkg sajt
só, bors, bazsalikom
olivaolaj

10 perc alatt megfőzzük enyhén sós vízben a tésztát. A főtt husit összeturmixoljuk, és egy lábasban pici olívaolajon elkezdjük melegíteni. Hozzáborítjuk a félbevágott koktélparadicsomokat (ha rendes paradicsommal készítjük, akkor min. 4 részbe vágjuk), az összezúzott fokhagymát, pár levél összedarabolt bazsalikomlevelet (vagy szárított bazsalikomot), sózzuk-borsozzuk, és kb. 10 percig főzzük. Ezt követően hozzáöntjük a sajtkrémet és a tejszínt, és összerottyantjuk. (ha esetleg túl híg, szórjuk meg egy ek liszttel) Egy tűzálló tálba beleborítjuk a tésztát, rá a paradicsomos-tejszínes husit, összeforgatjuk, és a tetejére sajtot reszelünk. Fél óra alatt forró sütőben megsütjük (20 percig lefedve, utána fedés nélkül).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...