2010. november 4.

Banános piskótaszelet

A férjem kedvence a gyümölcsös piskóta. Tudjátok, amihez még előre legyártott, kerek, peremes tésztát is lehet kapni, töltelék puding, tetején gyümölcs tortezselében. Rettentő kommersz, nem szeretem csinálni. De ezt az ízvilágot képviseli az alábbi süti, amelynek elkészítése csöppet sem bonyolultabb. Viszont nekem nincs rossz érzésem, és a férj is örül. :)

Hozzávalók:
5 tojás, 15 dkg cukor, 2 ek olaj, 13 dkg liszt, 2 dkg kakaópor
3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg puha vaj
2 csomag átlátszó tortazselé, 3 banán


A tojásokat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom az olajat, a lisztet és a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütöm. Félreteszem hűlni.
A krémhez a 3 deci tejjel és a cukorral előírás szerint elkészítem a vaníliapudingot. Lehűtöm, időnként megkeverve. A puha vajat habosra keverem és apánként hozzáadom a pudingot. A kihűlt piskótára kenem. Telerakom banánkarikákkal, és ráöntöm a tetejére a szabályosan elkészített tortazselét. Minimum egy órára hűtőbe teszem tálalás előtt.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...