2011. március 17.

Kókuszkocka

Az öreg klasszikus! :) Azért MUSZÁJ megcsinálnotok, mert - noha macerás a mártogatás-hempergetés - mindenki így sóhajt fel az első falat után: "Hjajj de régen ettem már ilyet!..." és boldog jóllakottnapközis arccal tömik egyiket a másik után. Az a bizonyos titok, amit Dorka hiányolni szokott a receptekből: kis kockákra vágjátok fel a tésztáját, és még azelőtt készüljenek el a kókuszkockák, mielőtt kihűlne!

Hozzávalók a tésztájához:
2 tojás
20 dkg cukor
10 dkg puha vaj
2 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
3 dl tej

Hozzávalók a mázhoz:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaópor
1 dl tej

Kókuszreszelék (nekem két kis zacskó kevés lett!!)

A tojásokat felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a mézet. Apránként hozzáöntjük a tejet, és a szódabikarbónával és sóval elkevert liszttet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
A mázhoz valókat egy edényben folyamatos keverés közben összemelegítjük, majd a kis kockára vágott tésztát még langyosan belemártjuk (egy-két percig benne is hagyhatjuk), lecsepegtetjük, végül kókuszreszelékbe hempergetjük. A fotón darált dióba hempergetett kockákat is láthattok - azon egyszerű okból, hogy elfogyott menet közben a kókuszreszelékem.
A receptet innen készítettem el.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...