Hozzávalók:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
0,7 l paradicsomlé
0,7 l víz
1 kisebb fej vöröshagyma
4 evőkanál barnacukor
kevés aprított bazsalikom
só, bors
A lisztből és olajból rántást készítek, majd felöntöm a hideg paradicsomlével és a vízzel. Egészben beleteszem a héjától megszabadított hagymát, sóval és borssal fűszerezem. Ha felforrt, beleszórok kevés felaprított bazsalikomlevelet és 4 ek barnacukrot. Állandó kevergetés mellett bő 10 percig forralom. Közben egy másik lábasban főzök ki tarhonyát.
Bazsalikommal díszítve tálalom. A tarhonyát csak tálaláskor tegyük a levesbe. Az édesszájúbbak kedvéért készítsünk ki plusz cukrot az étkezőasztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése