2011. március 18.

Hagymás csirkemáj

Nagyon hálás étel, mert gyerekek-felnőttek egyaránt nagyon szeretik, anyukának pedig bónusz, hogy hamar elkészül. Az a bizonyos titok: hagymát lassan, alacsony hőfokon, a májat külön, gyorsan és magas hőfokon készítjük el. A májat csak a legvégén sózzuk.


Hozzávalók:
fél kg csirkemáj
legalább öt fej hagyma
egy nagy paradicsom
kevés olaj 
só, bors, petrezselyem, majoránna

A hagymákat tisztítás után szép szabályos karikákra szeleteljük, a karikákat szétbontjuk, és olajon alacsony hőfokon fedő alatt elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a paradicsomot karikára szelve, a petrezselymet aprítva, egy nagyon kevés majoránnát, végül kevés frissen őrölt borsot. Amíg ez csendben "rotyog", addig megtisztítjuk és csíkokra vágjuk a csirkemájat. Ha a hagyma jó puha, kivesszük a serpenyőből, felvesszük a hőfokot a tűzhelyen, és ráborítjuk a májat, amit hirtelen átsütünk. Négy-öt perc elteltével hozzáborítjuk a májhoz a hagymát, átforgatjuk és végül megsózzuk az egészet. 
Petrezselymes burgonyával tálaljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...