2010. október 22.

Mandulás banánkenyér

Ezer féle banánkenyér recept létezik, egyik lisztesebb-szárazabb, másik folyósabb-banánosabb, nehezen dönti el az ember lánya, melyikbe fogjon bele 2 túlérett banánkájával. A döntést megkönnyítendő, ez egy olyan recept, amelyik ezt az egyszerű ételt különlegessé teszi a mandula és a csokoládé házassága által.

Hozzávalók:
2 érett banán
8 dkg nádcukor
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
8 dkg puha vaj (nem margarin!)
2 tojás
vaníliaaroma vagy fél vaníliarúd kikapargatott belseje
fél zacskó sütőpor
10 dkg mandula
kb. fél tábla jó minőségű feketecsoki

A mandulákat leforrázzuk, és megszabadítjuk őket a "bundájuktól". A sütőt bekapcsoljuk, 180-200 fokra melegítjük. 
A tojásokat a cukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom a vajat, majd a villával összetört banánokat. A keveréket vaníliával (esetleg kevés mandulaaromával) ízesítem. A mandula felét ledarálom,  a kétféle lisztet összekeverem a sütőporral, és gyors mozdulatokkal ezeket is beledolgozom a tojásos masszába. A tésztát sütőpapírral kibélelt formába öntöm - kb. 4 evőkanálnyi kivételével. A tészta tetejére középre szóróm egy csíkban az egész mandulákat, és az apróra tördelt csokoládét. A maradék masszát a tetejére kenem. 45-60 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivennénk!

1 megjegyzés:

  1. A férjem vajjal és tejszínhabos kakaóval fogyasztotta... Tud élni!! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...