2010. október 7.

Szilvás lepény

Ha már ősz - legyen szilva.


Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg vaj
fél dl olaj
5 dkg cukor
15 g friss élesztő
40 dkg liszt
3-4 dl tej
csipet só
kb. 10 szem szilva


Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáöntjük a lisztet, a 2 tojás sárgáját, a lágy vajat, 2-3 ek olajat és a cukrot, majd keverjük össze annyi tejjel, hogy lágy, nokedli tészta állagú legyen. A tojásfehérjéket csipet sóval verjük habbá és dolgozzuk bele a tésztába. Hagyjuk legalább fél órát kelni, öntsük bele kiolajozott (nagyméretű) tepsibe, majd lapogassuk szét. Rakjuk ki megmosott, kimagozott szilvával, szórjuk meg a gyümölcsöt kevés cukorral (és fahéjjal) és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre. Porcukrozva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...