2010. október 11.

Pizza

Ha a vacsoravendégeitek a fiatalabb korosztályból származnak, pizzát sütve tuti a siker!! Arról nem is beszélve, hogy SOKKAL finomabb, mint ha rendeltem volna egy pizzeriából. A képen lévő pizzaszelet sonkás - ruccolás - fekete olajbogyós - mozarellás - edami sajtos feltéttel készült.

Hozzávalók:1/2 kg liszt
1 ek só
1/2 ek szárított oregano
bors
1 tasak szárított élesztő
1 teáskanál cukor
3 deci langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
olívaolaj a tál kikenéséhez
pizzaszósz
feltét (gyakorlatilag bármi)

Langyosra melegítem a lisztet a mikróban, aztán hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és borsot, ízlés szerint. Egy másik tálba beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára keverem, és hozzáöntöm az olívaolajat is. A robotgép dagasztó karjai segítségével az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverem a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát. Még kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem. Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 2 részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a másik cipót. 
A pizzát enyhén megolajozott vagy sütőpapírral lefedett sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizzamártás, valamint a feltétek. Előmelegített sütőben 220 C-on 20-25 perc alatt megsül.
2 jókora pizza lesz belőle 4 embernek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...