Miért rakott rózsák? Mert az étel zamatát az egészséges és ízletes karfiol- és brokkoli rózsák adják, összesülve a hús paprikás szaftjával, megkoronázva egy világosbarnára sütött tejszínes szósszal.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej brokkoli
40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
1 bögre rizs
olaj
1 dl tejföl
2 del főzőtejszín
1 ek mustár
1 fej karfiol
1 fej brokkoli
40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
1 bögre rizs
olaj
1 dl tejföl
2 del főzőtejszín
1 ek mustár
A hagymát felaprítjuk és olajon megdínszteljük. A tűzről levéve hozzáadunk 1 ek pirospaprikát, és pici vízben kiforraljuk. Ráborítjuk a kis kockákra vágott húst, megsózzuk, picit megborsozzuk, alaposan átforgatjuk a paprikás hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és közepes tűzön főzzük.
A brokkolit és a karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk, és lobogó vízben rövid idő alatt megfőzzük.
A rizst megmossuk, pici olajon megpirítjuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
A rotyogó húshoz hozzákarikázzuk a paradicsomot és a paprikát.
A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, a mustárral, és sóval ízesítjük.
Előveszünk egy tűzálló tálat, és szép sorban rétegezzük az időközben elkészült hozzávalókat: egy réteg rizs, egy réteg hús, egy réteg karfiol- és brokkolirózsa, majd ugyanez még egyszer. A tetejére önjük a tejszínes szószt, és forró sütőben 45-50 perc alatt süssük össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése