2012. május 4.

Filézett tengeri hal zellermártással

Egyszerű, gyors, és egészséges vacsora, szigorúan zellerimádóknak. :) 


Hozzávalók:
4 szelet filézett tengeri hal (bármilyen, semleges ízű halfajta jó)
fokhagymasó
egy nagy fej zeller
egy sárgarépa
só, bors, szerecsendió
egy citrom
1 evőkanál keményítő
2 dl (főző)tejszín
rizs
A tálaláshoz citrom.

A halat bedörzsöljük kevés sóval, majd fokhagymasóval. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük, félretéve melegen tartjuk. A megmosott rizst olajon megpirítjuk, és alacsony hőfokon kétszeres mennyiségű hideg vízzel megfőzzük. (Mostanában rászoktam a jázmin rizsre - zseniális!)
A zellert és a répát vékony csíkocskákra (julienne-re) vágjuk. Olajat hevítünk, és a felcsíkozott zöldségeket jól megpirítjuk. Meghintjük sóval, borssal és szerecsendióval, majd felöntjük egy kis pohár vízzel. Fedőt rátéve pároljuk kb. 10 percig (hogy már puha legyen, de még nem szétfőtt). A citromot kettévágva felének a levét belefacsarjuk, másik felét kettévágva belefőzzük. A tejszínt és a keményítőt simára keverjük, és hozzáöntjük. Összerottyantjuk. A citrom-darabokat kipecázzuk, és már tálalhatjuk is.

Ha nem elég a zellerből, itt a zellerkrémleves receptje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...