2012. május 7.

Almás-citromos meggyleves

Most, hogy már szinte nyáriasan forró az idő olykor, kezdődik a gyümölcsleves-szezon. Ez a meggyleves az egyik legfinomabb ebben a kategóriában, szívből ajánlom kipróbálásra! Én nem tudok belőle annyit főzni, ami ne fogyna el pár óra leforgása alatt! :))


Hozzávalók:
40 dkg meggy (friss vagy fagyasztott)
2 db alma
1 citrom 
4-5 evőkanál barna cukor
1 evőkanál sütőrum
pár darab szegfűszeg
1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
1 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő

A meggyet felteszem annyi vízben főni, ami kb. háromszorosan lepi el. Közben meghámozom az almákat, felkockázom, és a levesbe dobom. Cukrozom (egy csipet sót is teszünk bele), hozzáadom a fűszereket és a rumot. Amikor a meggy és az alma már szinte megfőtt (nem kell neki sok idő, kb. 10 perc), hozzáadom a négyrét vágott, előtte alaposan megmosott citromot. Egy kis tálkában egy deci tejszínt simára keverünk egy evőkanál étkezési keményítővel, merünk hozzá egy evőkanálnyit a leves levéből, összekeverjük, és lassan a levesbe visszacsurgatjuk, közben folyamatosan kevergetve. Felforraljuk, aztán levesszük a tűzről. A citromokat kiszedhetjük, ha nem akarjuk, hogy túl savanyú legyen a leves. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk utólag. Jól behűtve tálaljuk.

Más: el is felejtettem mondani, hogy itt jobb oldalon több gasztroblog - gyűjtőoldal logóját is megtaláljátok, érdemes az oldalukon böngészgetni!! Remek receptekre bukkanhattok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...