2012. május 11.

Sörben sült, bacon-be tekert spárga csirkemájjal

Egy nagyon könnyű tavaszi receptet hoztam, tényleg hamar megvan, bár igaz ami igaz, ez bizony frissen a legfinomabb.

Hozzávalók:
egy csomag zöld spárga
egy (nagyobb) csomag szeletelt bacon
40 dkg csirkemáj
só, bors, olívaolaj
kb. 1 dl sör
 
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. Közben a spárgát megmossuk, esetleg a végeiből levágunk, ha már fásabb. A zubogó vízbe 2 percre beledobjuk a spárgákat. Kipecázva meghintjük őket sóval és borssal.
Egy hőálló tálat kikenünk olívaolajjal, és a spárgákat pár darabonként bacon-be tekergetve belefektetjük. 
A csirkemájat megmossuk, egyesével bacon-be tekerjük, és a spárgák tetejére rakosgatjuk. 
Aláöntünk kevés sört, és alufóliával lefedve 20 percig sütjük. Utána az alufóliát levéve még 5-10 percig pirítjuk. Ha elkészült, a sörös levet leöntjük alóla. (Én rizzsel kínáltam.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...