2012. május 14.

Házi kifli

Az történt, hogy egyik este padlizsánkrémet csináltam, és gyorsan szerettem volna hozzá valami friss-ropogós péksüteményt. Így aztán hipp-hopp lenyúltam egy ezer éve posztolt Puffin Házi kifli receptet. A kifli szuper finom lett, ez is azt bizonyítja, hogy öreg recept nem vén recept. :)))) És bizony érdemes visszaolvasgatni időnként!!


Hozzávalók:
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
46 dkg liszt
1 dkg só
1,3 dkg olvasztott vaj
2 dl langyos tej
A tetejére: szezámmag, nagy szemű só, vagy reszelt sajt

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz öntve kézi-mixer dagasztókarjával 5 percig dagasztjuk. A tálat letakarva meleg helyen egy óráig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés).
A megkelt tésztát 2 részre szedjük, és hosszú, ám keskeny téglalapot nyújtunk belőle. Cikk-cakk alakban egyenlő szárú háromszögekre vágjuk, nekem 8-8 háromszög sikerült, összesen 16 kiflink lett. De ez nyilván egyéni dolog, hogy ki mekkora kifliket szeretne. A háromszögeket a talpuknál (ez a legrövidebb oldal) elkezdve feltekerjük, és kifli alakúra formázva sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük. Még hagyjuk negyed órát pihenni. Vízzel megkenjük őket, rászórunk ezt-azt a tetejére, és bő negyed óra - húsz perc alatt megsütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...