Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk (1 dl langyos tejbe beleteszünk 1 kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meghintjük pici liszttel a tetejét). Ha kész, a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a többi anyagot. Jó alaposan meggyúrjuk a tésztát, 3 cipót formázunk belőle és pihentetjük a deszkán. Míg a tészta pihen, a dióbelet összekeverjük a porcukorral. A tepsibe sütőpapírt vágunk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A cipókat átgyúrjuk és tepsi nagyságúra egyesével kinyújtjuk. Az első tésztalapot a tepsire helyezzük, megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukros darált dió felét, rátesszük a 2. kinyújtott tésztát, amit szintén lekvárral kenünk és cukros dióval beszórunk. Végül ráhelyezzük a 3. lapot és megszurkáljuk villával a tetejét.
Kicsit pihentetjük, végül arany barnára sütjük. Míg hűl, elkészítjük a csokimázat: A hozzávalókat kis láng felett folyamatos kevergetéssel megolvasztjuk, elkeverjük, és végül bevonjuk vele a kihűlt tésztát.
Érdemes fogyasztás előtt pár órára a hűtőbe tenni, hogy megdermedjen a csokimáz.
Kicsit pihentetjük, végül arany barnára sütjük. Míg hűl, elkészítjük a csokimázat: A hozzávalókat kis láng felett folyamatos kevergetéssel megolvasztjuk, elkeverjük, és végül bevonjuk vele a kihűlt tésztát.
Érdemes fogyasztás előtt pár órára a hűtőbe tenni, hogy megdermedjen a csokimáz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése