2010. szeptember 27.

Virslis kifli

Ha már hiányzik a mozgalmas társasági esték pizzázásának hangulata, íme a legjobb recept. Nagyon egyszerű, garantáltan sikerül kezdőknek is, ám fel kell hívnom a figyelmet, hogy sajnos ha elkészült, nem lehet abbahagyni a falatozását... Ha vendégeket vártok, érdemes duplázni az adagot.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,25 dl tej
0,8 dl olaj
pici cukor

pizzakrém
virsli


A tejet meglangyosítom, teszek bele pici cukrot, és belemorzsolom az élesztőt. Amíg felfut (habos lesz), kimérem a többi hozzávalót. Pár perc elteltével a hozzávalókat összekeverem, cipót formázok, és egy órára félreteszem pihenni. Mikor már szépen megduzzadt, lisztezett nyújtódeszkára teszem és kinyújtom ízlés szerinti vastagságúra. Megkenem pizzakrémmel, feldarabolom a kinyújtott-megkent tésztát (én háromszög alakúra szeretem, így csinos kiflikék lesznek belőle), közepükre ültetem a virsliszeleteket, és feltekerem. A tetejüket megkenem tojással, és megszórom sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsül.
Az eredeti recept tőlük van, köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...