2010. szeptember 29.

Mandulás mascarpone torta

Gyors. Finom. Pikáns. Édes.
Maximum kanállal kell enni, who cares. :))

Hozzávalók:
200 g keksz (Győri, vagy hasonló, én teljes kiőrlésűt használtam)
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tejszín
4-500 g mascarpone
mandulaaroma
fél zacskó zselatinpor
200 g fehércsokoládé
100 g étcsokoládé

A kekszet ledarálom, összekeverem az olvasztott vajjal, és egyenletesen benyomkodom egy 22 cm-es tortaforma aljába. A fehércsokit gőz fölött megolvasztom. A zselatint feloldom fél dl vízben, és hozzákeverem a meleg olvasztott csokihoz. Közben felverem a tejszínt kemény habbá. Az olvasztott csokiba belekeverem  a mascarpone-t, a mandulaaromát, és beleforgatom a tejszínhabot is. Rákenem a keksz-alap tetejére, és az egészet beteszem a hűtőbe. A díszítéshez felolvasztom az étcsokit kb. 1-1,5 dl vízzel, és ha a tortácskánk valamennyire áthűlt (1-2 óra), a meleg folyós csokoládét a tetejére csurgatom. Másnap az igazi, de a türelmetlenek 2-3 óra elteltével is fogyaszthatják. Maximum kanállal kell enni. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...