Olyan elveszettnek éreztem ma magam, ilyenkor azonnali hatállyal édességre vágyom. Sajnos azonban a túrórudi-készletünk elfogyott, viszont volt itthon túró, ezért úgy döntöttem, hogy megsütöm a gasztroblogok állandó, ám számtalanszor átdolgozott kedvencének autentikus változatát. Én is csak annyit mondhatok, hogy egyszerű, gyors, és NAGYON FINOM!!
(Csipi a hátamról próbálta nyomon követni az eseményeket...)
(Csipi a hátamról próbálta nyomon követni az eseményeket...)
Hozzávalók a tésztához:
1 tojás
11 ek cukor
15 ek liszt
2 ek kakaópor (nem instant!)
2,5 dl tej
1 kk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a krémhez:
15 dkg tehéntúró
1 tojás
1 ek búzadara
5 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük (elég folyós, nem kell megijedni), és kivajazott-kilisztezett formába öntjük (én a tortaformát preferálom, 22 cm átmérőjűt használtam). A krémből kiskanállal pöttyöket rakunk a tészta tetejére, 1 cm-es közökkel. Ezeket a tészta szépen "magába szippantja" a sütési idő végére. 200 fokon 35-40 percig sütjük.
Az egyik barátnőm meggyel szórta meg a süti tetejét túró helyett, és állítólag isteni úgy is!!
VálaszTörlés