A hétvégén a sógornőm tiramisut készített, valami fantasztikusan finom volt, meg is jegyezte a férjem, hogy mostmár valami hasonlót itt az ideje csinálnom. Az egyik Stahl könyvben van epermisu, de az valahogy nem fogott meg. Viszont van egy általam igencsak kedvelt blog, ahol a következő receptre bukkantam:
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg nádcukor
3 citrom leve
1 nagy pohár natúr görög joghurt (ez sűrűbb állagú, mint általában a joghurtok)
1 nagy csomag babapiskóta
4 dl málnaszörp (már a hígított)
2,5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
A tojásokat, a cukrot és a citromok levét gőzfürdő fölött kb. negyed óra alatt krémmé főzöm folyamatos kevergetés mellett. Hagyom kicsit hűlni, és a langyos krémbe belekeverem a joghurtot. A babapiskótákat egyenként a szörpbe mártom, és a szörpös oldalukkal felfelé egy tálba rakom őket, szépen sorban, ahogy a tiramisu készítésénél. Teszünk rá egy réteget a krémből, majd megint egy sor piskóta, aztán újból krém, piskóta, és ha jól csináltuk, még a tetejére is maradt egy kevés krémünk. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és a sütemény tetejére kenjük. Egy éjszakára a hűtőbe költöztetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Mivel a sütőt nem használjuk, gyerek mellett is összerakható, talán egy kicsit több időbe telik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése