Újabb gyöngyszem a gasztromammies blogról. Én tortaformában csináltam, mert valami miatt rajongok a kerek süteményekért, de természetesen tepsiben is lehet készíteni, ebben az esetben kockákra vágva tálaljuk. Nagyon finom!
Hozzávalók a tésztához:
18 dkg nádcukor porrá őrölve
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás
2 evőkanál tejföl vagy joghurt
5 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a krémhez:
2,5 dkg liszt
6 dkg kókusz
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésest 160 fokra), a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk. A tészta hozzávalóit kézimixerrel összekeverjük, a formába öntjük, és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez a kókuszt megfőzzük a tejben. ezt követően hozzákeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot, és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a krémhez keverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése