2011. április 22.

Csilis babos csirke

Ez üt. Persze jó értelemben! :) Mivel viszonylag hamar elkészül, vacsorára is ajánlom. Csipi kézzel-lábbal-kiskanállal-mindenhogyan roppant lelkesedéssel lapátolta magába. Ami érdekes, hogy az egészben hagyott csilipaprika nem tette erőssé az ételt. Csak ahol szétfőtt, ott lehetett inkább érezni.  

Hozzávalók:
3 egész csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv fehér bab
csilipaprika
száraz fehér bor (kb. 2 dl)
rozmaring, kakukkfű, só

A csirkecombokat kettévégjuk, megmossuk, és mindkét oldalát megsózzuk. Kevés felforrósított olajon pár perc alatt a húsok mindkét oldalát megpirítjuk. Mérsékeljük a lángot, a húsok mellé tesszük a felaprított hagymát, és üvegesre pároljuk. Fűszerezzük, felöntjük kb. egy dl borral és egy dl vízzel, beledobunk pár darab egész csilipaprikát, és fedő alatt rotyogtatjuk bő fél órát. Hozzáborítjuk a paradicsomkonzervet (ha egyben voltak benne a paradicsomok, vágjuk össze), és még negyed órán át főzzük. Ha kevésnek ítéljük meg a levét, borral pótoljuk. Végül a megmosott babot öntöm hozzá, még öt perc, és tálalhatjuk. Spagettivel nagyon finom!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...